Web Analytics Made Easy - Statcounter

مواد لازم و آموزش مرحله به مرحله‌ طرز تهیه‌ فرنی با آرد برنج و نشاسته به همراه نکات مهم برای آماده سازی آن ها در این مطلب آموزش داده شده است. شما می توانید آن را در ماه مبارک رمضان و در وعده های افطار و سحری تهیه و میل کنید.

به گزارش ایمنا، در شب‌های ماه مبارک رمضان که افطاری دادن از ثواب ویژه ای برخوردار است، در شهرهای مختلف فرنی به عنوان دسر تهیه می‌شود که خواص بسیاری دارد، این غذای خوش طعم و مغذی انواع مختلفی دارد و استفاده از آن برای کودکان، افراد روزه دار و بدن‌سازان بسیار مفید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مواد لازم برای تهیه فرنی با آرد برنج آرد برنج ۴ قاشق غذاخوری شیر ۴ لیوان آب نصف استکان گلاب نصف استکان شکر ۴ قاشق غذاخوری هل ساییده شده نصف قاشق چای‌خوری دارچین، زعفران دم کرده، خلال پسته، گل سرخ برای تزئین طرز تهیه فرنی با آرد برنج

مرحله اول

ابتدا لیوانی دسته دار بردارید و ۴ لیوان شیر سرد را در قابلمه تفلون بریزید.

مرحله دوم

در این مرحله ۴ قاشق غذاخوری آرد برنج را به شیر داخل قابلمه اضافه کنید. سپس نصف استکان آب، ۴ قاشق غذاخوری شکر و نصف قاشق چای‌خوری هل را به آن اضافه کنید و آن را کاملاً هم بزنید تا مواد حل و یکدست شوند.

مرحله سوم

مواد را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید و آن را به صورت مرتب هم بزنید.

مرحله چهارم

در این مرحله پس از اینکه مواد کمی غلیظ شدند، گلاب را به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید.

مرحله پنجم

کاسه‌های مورد نظر خود را آماده کنید و پس از اینکه فرنی به غلظت لازم رسید، به سرعت آن را در کاسه‌های از قبل آماده شده بریزید.

مرحله ششم

در این مرحله برای تزئین فرنی‌ها می‌توانید در صورت تمایل از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید. شما می‌توانید از گل سرخ، خلال پسته، خلال بادام، کنجد و دارچین برای تزئین آن استفاده کنید.

مرحله هفتم

فرنی آماده شده خود را در محیط آشپزخانه قرار دهید و اجازه دهید خنک شود سپس آن را داخل یخچال قرار دهید تا فرنی شما آب نیندازد.

نکات کلیدی در تهیه فرنی با آرد برنج شما می‌توانید عسل یا شیره را جایگزین شکر و پودر قند کنید. دقت کنید که در طول پخت فرنی حرارت باید ملایم باشد و به صورت مرتب آن را هم بزنید. اگر لحظه‌ای از هم زدن غفلت کنید باعث می‌شود که آرد برنج شما گلوله گلوله شود. آرد برنج را باید حتماً با شیر سرد به خوبی حل کنید تا گلوله گلوله نشود. اگر می‌خواهید فرنی زعفرانی یا شکلاتی درست کنید، در زمان اضافه کردن آرد به آن کمی زعفران یا پودر کاکائو اضافه کنید. فرنی زمانی که سرد می‌شود کمی سفت‌تر از حالت اولیه اش می‌شود بنابراین زمانی که می‌خواهید آن را از روی حرارت بردارید دقت کنید که نه سفت و نه شل باشد. اگر فرنی شما ته گرفت، مواد را از ته قابلمه هم نزنید و از ۲ میلی متر بالاتر آن را هم بزنید. این مقدار مواد اولیه برای ۲ نفر مناسب است. مواد لازم برای تهیه فرنی با نشاسته شیر ۲ لیوان نشاسته ۲ قاشق سوپ‌خوری گلاب ¼ قاشق چای‌خوری شکر ۲ قاشق غذاخوری وانیل نصف قاشق چای‌خوری دارچین، زعفران دم کرده، خلال پسته، گل سرخ برای تزئین طرز تهیه فرنی با با نشاسته

مرحله اول

ابتدا دو پیمانه شیر سرد را داخل قابلمه بریزید و دو قاشق غذاخوری نشاسته به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شیر و نشاسته کاملاً با هم مخلوط شوند.

مرحله دوم

سپس قابلمه حاوی شیر و نشاسته را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید و تمام مدت مواد داخل قابلمه که روی حرارت ملایم گاز قرار دارد را با یک قاشق چوبی به آرامی هم بزنید. اگر می‌خواهید مقدار فرنی شما بیشتر باشد باید توجه کنید که به ازای هر یک پیمانه شیر باید یک قاشق نشاسته اضافه می‌شود.

مرحله سوم

هم زدن را ادامه دهید تا فرنی شما به غلظت دلخواهتان برسد. سپس در این مرحله شکر را همراه با وانیل و گلاب به فرنی اضافه کنید و کمی هم بزنید. مواد را از روی حرارت بردارید و داخل ظرف‌های مناسب سرو کنید. فرنی با نشاسته شما آماده است، می‌توانید روی آن‌ها را با دارچین یا خلال پسته و بادام تزئین کنید و در صورت تمایل آن‌ها را داخل یخچال قرار دهید تا خنک شوند.

نکات تهیه فرنی با نشاسته توجه داشته باشید که در طرز تهیه فرنی با نشاسته ابتدا باید نشاسته را داخل شیر سرد خوب حل کنید و سپس مخلوط شیر و نشاسته را روی حرارت گاز قرار دهید. در هنگام طبخ فرنی مخلوط شیر و نشاسته را مدام باید هم بزنید تا گلوله نشود و قوام پیدا کند. اگر می‌خواهید فرنی شما خوشمزه‌تر شود می‌توانید یک یا دو قاشق غذاخوری به آن خامه اضافه کنید. فراموش نکنید که فرنی را روی حرارت ملایم گاز تهیه کنید تا ته نگیرید. کد خبر 489938

منبع: ایمنا

کلیدواژه: چه غذایی افطاری ماه رمضان غذای سالم دسر و شیرینی چی بخوریم دستور پخت مواد غذايي طرز تهیه آشپزی آشپزی آسان آشپزی ایرانی رستوران گیاهی رژیم غذایی گیاه خواری گیاه خواری طرز تهیه فرنی تهیه فرنی با نشاسته تهیه فرنی با نشاسته فرنی ساده رژیم کم کالری طرز تهیه فرنی با نشاسته دستور پخت فرنی طرز تهیه فرنی مجلسی آموزش غذاهای ایرانی فرنی با ارد برنج فرنی با نشاسته شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تهیه فرنی با آرد برنج طرز تهیه فرنی فرنی با نشاسته ۴ قاشق غذاخوری قاشق چای خوری اضافه کنید شیر و نشاسته روی حرارت برای تزئین قرار دهید خلال پسته گاز قرار هم بزنید شیر سرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۱۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماءالشعیر طبی و خواص باورنکردنی آن + طرز تهیه خانگی

در فصل زمستان بسیاری از مردم به دلیل تحرک کمتر و پر خوری ،دچار انباشت مواد زائد در بدن شده اند که موجب بیماری بیشتر در بهار می شوددر فصل زمستان به علت سرمای حاکم، مواد زاید در بدن منجمد شده و در بدن انباشته می شوند و با گرم شدن تدریجی هوا در فصل بهار ، این مواد زاید نیز به تدریج ذوب شده و به حرکت درمی آیند.

این تغییرات در بدن، منجر به پیدایش بیماری های قدیمی شده و در برخی افراد با هجوم مواد اضافی به سمت پوست برای خارج شدن از بدن، بروز دمل ها و جوش های پوستی شدت می یابد. در فصل بهار یکی از روشهای مناسب جهت پاکسازی بدن استفاده از ماءالشعیر است.

علت بروز بیماری ها در بهار

به گزارش نمناک، بهار دارای طبع گرم و تر است و در فصل زمستان، به دلیل قوی تر شدن دستگاه گوارش و نیاز بدن به مقابله با هوای سرد معمولا میل به خوردن غذا بیشتر می شود ، در نتیجه مواد زائد بیشتری در بدن تولید می شود که به دلیل کاهش فعالیت بدن و سرمای هوا ، این مواد از بدن دفع نمی شوند.

با شروع فصل بهار و هوای معتدل آن ، این مواد زائد رقیق شده و در بدن پراکنده می شوند و در صورت عدم دفع کامل ، به سوی اندام های ضعیف حرکت کرده و افراد را مستعد بیماری های پوستی مانند جوش و ورم های چرکی ، دمل ها ، ورم حلق ، گرفتگی صدا ، خارش پوست ، سرفه، حساسیت های فصلی (رینیت آلرژیک)، درد و ورم های مفصلی، و حتی صرع و سکته ها می کند. 

زمان مناسب برای استفاده از رژیم های پاکسازی بدن

بهترین زمان برای رژیم های پاکسازی بدن آغاز بهار طبی است یعنی زمانی که دیگر از سرمای زمستان خبری نیست و هوا بهاری شده است اما خیلی گرم نیست یعنی زمانی میان نیمه دوم اسفند تا نیمه اول فروردین.

رژیم پاکسازی بدن در آغاز بهار

یکی از رژیم های ساده برای پاکسازی بدن در فصل بهار ، مصرف ماءالشعیر طبی سنتی به مدت 3 روز است. البته در این مدت نباید غذای دیگری مصرف نمود و پس از آن نیز برای چند روز فقط از سبزیجات پخته بدون ادویه و در حجم کم استفاده شود.

روشهای تهیه ماءالشعیر طبی برای پاکسازی بدن

در این بخش چند روش برای تهیه ماءالشعیر طبی در خانه خواهیم گفت که شامل :

روش اول :

برای تهیه ماءالشعیر ،50 گرم جوی پوست کنده سالم را با چهار لیوان معادل یک لیتر آب، در ظرفی ریخته و روی حرارت به آرامی بجوشانید. پس از 50 دقیقه که جوها به طور کامل پخته شد قبل از سرد شدن آن را از صافی عبور داده و سپس در جای خنک قرار دهید. این ماءالشعیر طبیعی را می توان تا 2 روز در یخچال نگهداری کرد.

روش دوم :

جو را به مدت 12 ساعت یا یک شب تا صبح خیس کرده و سپس آب حاصل از آن را که مایعی سفید است مصرف کنید.

افرادی که معده آنها سرد یا تر است (نفخ شکم، ترش کردن، افزایش آب دهان با غذاهای سرد) بهتر است در هر لیوان ، یک قاشق مرباخوری عسل اضافه کنند، البته باید به میزان قند و کالری نوشیدنی توجه داشت.

ماء الشعیر طبی نباید غلیظ و ژله ای شود. در زمان مصرف، ماءالشعیر را تکان دهید تا قسمت ته نشین شده و بخش رقیق آن باهم مخلوط شوند. اگر نوشیدن ماءالشعیر همراه با رسوب آن برای شما خوش آیند نیست ، می توانید فقط قسمت آبکی رقیق بالای آن را بنوشید و رسوب آن را دور بریزید. اضافه کردن کمی آب لیموی تازه نیز ،طعم بهتری به این نوشیدنی می دهد و فواید آن را بیشتر می کند.

با هر روشی که ماءالشعیر را تهیه می کنید ، می توانید از دانه های جو آب کش شده در پخت غذا استفاده کنید. فقط جو های خیس خورده را تا زمان پخت غذا در یخچال نگهداری کرده و تا یک یا دو روز بعد ، حتما آنها را استفاده کنید. 

نکات مهم در تهیه ماء الشعیر طبی

زمان 40 تا 50 دقیقه برای پخت جو تازه اعلا مناسب است اما ممکن است این زمان تا 1٫5 ساعت نیز طول بکشد. نکته مهم در پخت کامل جو است. اگر قادر به تحمل این رژیم در 3 روز نمی باشید می توانید این مدت را به دو روز کاهش دهید. البته افزودن عسل باعث افزایش انرژی در این مدت می شود.

افرادی که تا کنون علائم غلبه اخلاط در فصل بهار را مشاهده نکرده اند و یا دچار امتلاء نشده اند نیازی به رعایت این رژیم ندارند این افراد می توانند با مصرف غذای کمتر و سبزیجات پخته بیشتر ، روزی 3-2 لیوان ماءالشعیر میل کنند.

البته افرادی که مشکلات گوارشی دارند باید در مصرف ماءالشعیر طبی بیشتر احتیاط کنند. اگر با افزودن عسل نیز دچار مشکلات گوارشی چون نفخ و قراقر و ضعف می شوند، بهتر است در دقایق آخر آماده شدن ماءالشعیر، کمی چوب دارچین به آن اضافه کنند.

موارد مصرف :

این شربت طبیعی برای تسکین تشنگی و گرما بسیار مناسب است.

استفاده از این ماءالشعیر طبی برای افرادی که مزاج گرم و خشک دارد توصیه می شود زیرا از عوارضی مانند خشکی پوست ، گود افتادگی چشم ها ، یبوست ، غلظت خون ، تحریک پذیری عصبی و ... جلوگیری می کند. 

خواص ماءالشعیر طبی

منبع خوب فیبر

دانه های جو سرشار از فیبر هستند اما میزان فیبر موجود در ماءالشعیر کمی کمتر از دانه های جو است اما در هر صورت می توان آن را به عنوان منبعی برای فیبر دانست. همانطور که می دانید فیبر در مواد غذایی باعث احساس سیری طولانی مدت می شود. بنابراین برای رعایت رژیم پاکسازی بدن یکی از مواد غذایی مهم است. همچنین برای مدیریت وزن نیز مفید می باشد.

کاهش کلسترول بد

مطالعات نشان می دهد که غذاهای تهیه شده با جو به دلیل وجود ماده ایتوکولز ، موجب کاهش کلسترول بد می شود که ماءالشعیر نیز این خاصیت را دارد. سطح پائین کلسترول بد خون یکی از عوامل مهم سلامت سیستم قلبی -عروقی می باشد.

کنترل اشتها

به نظر محققان غذاهایی که در ترکیبات آنها از جو استفاده شده است موجب تنظیم کارآمدتر هورمون های مربوط به گرسنگی می شوند. این هورمون ها علاوه بر تنظیم میزان اشتها توانایی افزایش میزان سوخت و ساز پایه را دارند.

کاهش قند خون

افزودن جو به غذا موجب افزایش باکتری مفیدی برای بدن به نام پری وتلا می شود که نقش موثری در کاهش قند خون دارد. در حقیقت این وجود این باکتری در غذاهای حاوی جو به کاهش قند خون منجر می شود. البته افزودن شکر و یا عسل به ماءالشعیر این خاصیت را از بین می برد.

متعادل نگه داشتن باکتری های روده

در روده باکتری هایی وجود دارد که برای عملکرذ درست بدن ضروری می باشند. البته در کنار این باکتریهای مفید ، برخی از باکتریهای غیر مفید نیز وجود دارد که اگر تعداد آنها افزایش پیدا کند مشکلاتی برای بدن ایجاد می کند. مطالعات نشان می دهد که مصرف جو موجب کاهش این نوع باکتریها می شود.

هشدارها درباره ماءالشعیر خانگی

جو پوست کنده دارای گلوتن است بنابراین در صورت ابتلا به بیماری سلیاک، باید توجه داشته باشید که این نوشیدنی هم دارای گلوتن است و می تواند علایم حساسیت ایجاد کند. افرادی که حساسیت به گلوتن دارند می توانند پا مشورت پزشک برای تهیه ماءالشعیر از جودوسر استفاده کنند.

باتوجه به خصوصیات غذایی جو، مصرف بیش از دو لیوان ماءالشعیر خانگی در یک روز توصیه نمی شود، زیرا علاوه بر افزایش کالری دریافتی ، ممکن است روی سیستم گوارش نیز تاثیر بگذارد و علایمی مانند اسهال ایجاد کند.

افرادی که ماءالشعیر در معده شان ترش می شود می توانند در زمان تهیه ماءالشعیر به جای یک لیتر آب از 20 برابر پیمانه جو پوست کنده، آب استفاده کنند. اگر با این روش هم مشکل آنها حل نشد ، می توانند با اضافه کردن ادویه های گرم مشکل خود را رفع کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سه سوته کالباس مرغ خانگی درست کن (فیلم)
  • ترشی پیاز و گوجه فرنگی خانگی با روشی ساده و فوری
  • طرز تهیه دمی گوجه به سبک ترکیه‌ای (فیلم)
  • کشف بیش از ۲ تن انواع مواد مخدر در لرستان
  • معرفی روشی برای شناخت بیشتر آفت‌کش‌ها
  • ماءالشعیر طبی و خواص باورنکردنی آن + طرز تهیه خانگی
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • نان توت فرنگی یک نان خوش عطر و طعم و ساده
  • (ویدیو) طرز تهیه نان پیده ترکی، یک نان خوشمزه برای صبحانه
  • طرز تهیه دمی گوجه یا استانبولی خوشمزه ؛ فوت و فن پختن دمی گوجه در کمترین زمان | با این ترفند سس گوجه فرنگی را خوشمزه کنید